Galatasaray Kulübü'nün başkan adayı Süheyl Batum'un hayatına ilişkin ayrıntılar merak ediliyor. Galatasaray seçimleri öncesinde Süheyl Batum, listesini meclise sunarak başkanlığa adaylığını açıkladı. Adaylığını açıklayan Süheyl Batum, daha sonra stat dışında bekleyen gazetecilere açıklamalarda bulundu. Süheyl Batum: “Bugün listemizi Sayın Başbakan'a teslim ettik. Galatasaray'ın başkanlığına aday olduk. Galatasaray sadece bir spor kulübü değil, gelenekleriyle, tarihiyle, değerleriyle çok önemli bir kurum. Buraya arkadaşlarımızla geldik. Galatasaray demokrasisi için Galatasaray'ın itibarından bahsederken, özellikle “Galatasaray'ın geleceği için. Çok değerli dostları bir araya toplarken, bizi cesaretlendiren çok önemli iki başkanımız vardı Sayın Alp Yalman.”
SÜHEYL BATUM GALATASARAY KOLEJİ LİSTESİ
Gerçek: Aytuğ Sakallıoğlu, Ayşen Sarıkan Tanırcan, Aslı Makaracı Başak, Mete İkiz, Suat Sarı, Çetin Soysal, Mustafa Barış Yaşaroğlu, Rezan Epözdemir, Cüneyt Öztürk, Murat Karaman
Yenisiyle değiştirme: Metin Karakaya, Cem Topuz, Hikmet Siber Akyelken, Mehmet Şişmanoğlu, Hikmet Ozan Öğüt.
SÜHEYL BATUM KİMDİR?
Türk hukuk profesörü ve siyasetçi Bedii Süheyl Batum, 6 Mayıs 1955'te doğdu. Cumhuriyet Halk Fırkası Türkiye Büyük Millet Meclisi 24. Dönem Eskişehir milletvekilidir.
Ortaokul ve lise öğrenimini (1966-1975) Galatasaray Lisesi'nde tamamladı. 1979 yılında Sorbonne Üniversitesi Paris I Panthéon Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. 1980 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Anayasa Hukuku Anabilim Dalı'nda asistan olarak göreve başladı. Aynı fakültede “Siyasi Katılım Aracı Olarak Referandum” başlıklı teziyle 1985 yılında doktora ünvanını, 1990 yılında ise “Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi” başlıklı teziyle doçent unvanını aldı. Haklar ve Türk Anayasal Sistemine Etkileri”.
1996 yılında “Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ve Türkiye” başlıklı teziyle Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde profesör unvanını aldı. Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı, Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı ve iki dönem Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü olarak görev yaptı. İstanbul Üniversitesi, Galatasaray Üniversitesi, İstanbul Bilgi Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi ve Okan Üniversitesi'nde anayasa hukuku dersleri verdi.
22 Mayıs 2010 tarihinde yapılan Cumhuriyet Halk Partisi 33. Olağan Kurultayı'nda Merkez Yürütme Kurulu üyelerinin onayıyla CHP'ye üye oldu ve delegelerin oylarıyla CHP Parti Meclisi üyeliğine seçildi. 1108 oy) 23 Mayıs'ta. 2003 yılından bu yana köşe yazarlığı yaptığı Vatan gazetesinden, Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi'ndeki görevi nedeniyle 27 Mayıs 2010'da ayrıldı. 29 Mayıs 2010'da yapılan parti genel kurulunda CHP (MYK) Merkez Yürütme Kurulu üyeliğine seçildi.
3 Kasım 2010 tarihinde yürürlükte olan tüzük uyarınca Önder Sav'dan boşalan genel sekreterlik görevine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu atandı. 18 Aralık 2010 tarihinde yapılan Cumhuriyet Halk Partisi 15. Olağanüstü Kurultayı'nda 1.089 oyla yeniden Parti Meclisi üyeliğine seçildi. 25 Aralık 2010 tarihinde toplanan Parti Meclisi kararıyla Genel Başkan Yardımcılığına atandı. seçim ve hukuk işleri. 12 Haziran 2011'de yapılan genel milletvekili seçimlerinde CHP'nin Eskişehir birinci adayı olarak TBMM'ye girdi.